מה מייחד את הקליניקה שלנו.
כדי להבין את הדרך בה אנו עובדים בקליניקה ועוד יותר מכך את השקפת העולם של המטפלים. היינו רוצים שתדמיינו שלט גדול שעליו כתוב: שום דבר אנושי איננו זר לי.
אנו רוצים כי משפט זה יקדם את פני הבאים לקליניקה. משפט זה הלקוח מפוביליוס טרנטיוס מעביר מספר אמונות עמוקות:
א) שום דבר אנושי איננו זר לי משמעו: אנחנו מכירים תגובות אנושיות רבות ויש לנו נסיון עם מגוון של אנשים. כלומר מהזוית הזו המשפט רוצה לשתף בידיעה כי הקליניקה בונה על נסיון רב שהצטבר כאן ובספרות הטיפולית בכלל.
ב) שום דבר אנושי איננו זר לי: משפט זה רוצה לומר כי כשאנו פוגשים מטופל אנו רואים את האנושי והחי בו ואיננו שופטים אותו על מה שנראה כסטיה כזו או אחרת מנורמה. רבים ממטופלנו מדברים על חוויה של קבלה העוזרת להם מאוד בהחלמה. לפעמים חושבים בטעות על טיפול פסיכולוגי כתהליך שמטרתו לגרום לאדם להפסיק להיות מה שהוא וכאילו להפך לאחר. – זו איננה החשיבה שלנו. אנו מאמינים שטיפול מאפשר לאדם להיות הוא – אבל עם יכול להתאים את עצמו לסיטואציה. הקשיים הרגשים לטעמנו נובעים מנטייה לתגובה רגשית נוקשה שאינה מותאמת. הטיפול שלנו מטרתו לאפשר לך להביא חלקים שונים של עצמך כשתבחר בכך.
ג) כאן כדאי להזכיר את חלקו הראשון של המשפט : בן אנוש אני שום דבר אנושי איננו זר לי. באופן עמוק עוד יותר משפט זה מגלה כי אני כמו גם רבים מהמטפלים בקליניקה מכירים על בשרנו את הכאב, העצבות והדאגה. הם אינם זרים לנו. אנו מאמינים כי דווקא עובדה זו מאפשרת לנו להבין יותר טוב את כאבו של האחר וגם נותנת לנו דרכים להגיע ללבו ונפשו של הפונה אלינו. רעיון זה משתלב עם רעיון שפותח על ידי יונג: לקונצפט ה"מרפא הפצוע" (wounded healer). הרעיון הוא שדווקא אדם שבעצמו סובל יהיה מטפל טוב יותר. המחשבה היא שאנו יכולים לעזור יותר דווקא בשל החלק הכאוב שלנו
בשמי ובשם המטפלים בקליניקה אני מזמין אותך אלינו שכן "בני אנוש אנחנו – שום דבר אנושי איננו זר לנו "